Gemert – Het finale weekend van het seizoen 2018 is goed verlopen voor het Team Youth Pro MX. In Axel wist Kay Karssemakers tweede te worden in het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 85cc Grote Wielen. De crosser uit Boxtel werd op het Zeeuwse circuit beide manches als tweede afgevlagd. Luca Kuijpers greep net naast het podium hij werd vierde in de 50cc-klasse. Zijn teamgenoot Elvis Totneywist zesde te worden in het dagklassement. Ondanks een knappe tweede plaats in de eerste manche kwam Kjell Verbruggen de tweede manche niet aan de finish. In Heeswijk-Dinther kwamen de 65cc-rijders in actie en met succes! Dean Gregoire wist de 65cc Grote Wielen te winnen, zijn maatje Sjevy Klokgieter werd tweede bij de 65cc Kleine Wielen!

50cc:
De eerste manche begint Luca als vijfde aan de wedstrijd maar in de eerste ronde maakt hij een foutje. Hierdoor zakt de scholier naar de zevende plaats. De 8-jarige crosser weet zich niet veel later te herstellen en hij komt nog als vijfde over de finish. Elvis heeft geen goede start gehad en komt als dertiende uit de start. De kleine Brit werkt zich terug naar een mooie zesde plaats.
De tweede manche komt Elvis als vijfde uit de start voor Luca. Waar Luca zich naar voren weet te werken maakt Elvis een aantal foutjes waardoor hij ook deze manche als zesde over de finish komt. Luca sluit zijn 50cc-carriere af met een mooie derde plaats in deze manche.

85cc GW:
De eerste manche komt Kay als tweede uit de start over even later de leiding in handen te nemen. De eerste helft van de wedstrijd kan de KTM-rijder de leiding vast houden maar de strijd om de koppositie is bikkelhard. De Wolf en de Alpinestars-geklede crosser brengen het publiek op de banken maar Kay moet tevreden zijn met de tweede plaats.
Later op de middag is de start iets minder maar de eerste ronde wordt als tweede afgesloten. In de vierde ronde wordt de leiding overgenomen van De Wolf maar deze komt na vijftien minuten wedstrijd toch weer voorbij en De Wolf wint ook de tweede manche voor Kay.

125cc:
Als zevende begint Kjell aan de eerste manche en hij werkt zich snel op naar de tweede plaats. Dankers heeft echter een hoger tempo en hij neemt afstand om de overwinning naar zich toe te trekken. Kjell wordt tweede en hoopt in de tweede manche voor de overwinning te kunnen gaan. Ook de start van de tweede manche is niet zo goed maar ook nu kan de Boxtelnaar zich snel naar de tweede plaats op werken. In de derde ronden gaat het helaas mis en de wedstrijd komt vroegtijdig ten einde.

MON Heeswijk-Dinther:
De 7-jarige Sjevy begint steeds beter zijn draai te vinden op de SX65 en hij zag zijn inzet beloond met een tweede plaats. De Helmonder komt beide manches als tweede over de finish en klimt met een brede glimlach op het podium. Datzelfde brede smile heeft ook Dean want hij boekt zijn eerste overwinning bij de 65cc Grote Wielen in het NK. De eerste manche wordt de crosser uit Geldrop als tweede afgevlagd maar later op de middag pakt hij de overwinning en dat levert hem de dagzege op!

Volgende keer:
Het seizoen zit erop en de prijzen zijn verdeeld. In drie kampioenschappen wist Kay een podiumplaats te pakken, zowel in het ONK als in de Dutch Masters of Motocross pakt hij de vice-titel. In het FIM Junior World Championship werd de Brabander keurig derde! In 2019 maakt Kay de overstap naar de 125cc en dat zal niet gebeuren in de kleuren van het Team Youth Pro MX. Wij wensen Kay heel veel succes in de toekomst!