Gemert – De vijfde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd werd onder zomerse omstandigheden verreden in Geldermalsen. Namens het Team Youth Pro MX mocht Elvis Totney weer op het podium klimmen, de Brit werd tweede in de 50cc klasse. Dean Gregoire reed ijzersterk maar hij greep nipt naast het podium door een mindere uitslag tijdens de tweede manche. Jur van Tuil en Sjevy Klokgieter kwamen ook in actie en beide wisten hun puntentotaal in het kampioenschap fors te verhogen!

KNMV ONK 50cc:
In de lichtste klasse weet Elvis als vijfde uit de start te komen. Vervolgens weet de Brit zich snel te verbeteren naar de derde plaats om in de derde ronde de tweede plaats over te nemen. In de tweede helft van de wedstrijd is Jaspers sterker en hij neemt de tweede plaats over van Elvis die dus als derde over de finish komt. Jur heeft geen goede start gehad maar vanaf de 26e plaats weet de crosser uit Wamel zich terug te knokken naar een keurige vijftiende plaats!
Terwijl de zon steeds sterker wordt maken de crosser zich op voor de tweede manche. Elvis komt nu geweldig sterk uit de start en hij neemt de leiding. In de eerste ronde neemt Torre Van Mechgelen de leiding over en deze geeft de Belg niet meer uit handen. Elvis probeert zijn KTM-collega te verdringen maar deze blijft ‘cool’ en wint daarmee de tweede manche en het dag klassement. Elvis wordt tweede in zowel deze manche als het dag klassement. Jur heeft nu wel een goed start gemaakt maar hij moet zoeken naar zijn ritme en komt hierdoor als elfde over de finish.

KNMV ONK 65cc KW:
De eerste manche van Dean begint niet zo goed en de Brabander komt als achtste uit de eerste bocht. Vervolgens weet hij dit gelukkig snel te herstellen want bij het uitkomen van de eerste ronde heeft de scholier al de derde plaats in handen! De achtervolging op Dex Kooiker wordt ingezet maar deze geeft zich niet zomaar gewonnen. De strijd om de tweede plaats is prachtig maar Kooiker is bestand tegen de druk van Dean die genoegen moet nemen met de derde plaats. De wedstrijd van Sjevy verloopt goed voor de 8-jarige KTM-rijder die als vijftiende uit de start komt. Hij kan in de eerste ronde direct plaatsen goed maken en hij lijkt de top tien binnen te komen. Dat gebeurd echter niet en Sjevy zakt terug naar de twaalfde plaats waar hij ook zal finishen.
De start van de tweede manche verloopt heel slecht voor Dean die de motor niet in de versnelling heeft staan wanneer het starthek valt. De Alpinestars-geklede crosser gaat snel in de achtervolging en hij rijdt een geweldige eerste ronde! Vanaf de 25e plaats knokt hij zich naar een vijfde plaats om even later onderuit te gaan. Door deze schuiver zakt de hij terug naar de tiende plaats maar deze positie weet hij snel te verbeteren. Vanaf de tiende plaats komt Dean terug naar een prachtige zesde positie bij het ingaan van de laatste ronde. Op een geweldige manier weet Dean nog twee plaatsen goed te maken en daardoor wordt hij vierde in deze manche en het dag klassement! Sjevy is als negende uit de start gekomen maar hij komt in de eerste ronde ten val. Hierdoor moet hij vanuit het achterveld zich naar voren werken en de KTM-rijder komt nog terug naar een mooie tiende plaats! 

Volgende keer:
Het KNMV ONK gaat op 14 juli verder in Borculo. Dat weekend zal Dean in actie komen tijdens de 24MX Masterkids in Noord-Frankrijk.

Uitslagen KNMV ONK Jeugd; Geldermalsen, NL:
Dagklassement 50cc
1 Torre Van Mechgelen B KTM 1-1
2 Elvis Totney GB KTM 3-2
3 Kenzo Jaspers NL Husqvarna 2-3
4 Niels Heersink NL KTM 4-5
5 Teunis Spijkerman NL KTM 6-4
13 Jur van Tuil NL KTM 15-11

Dagklassement 65cc KW
1 Jayson van Drunen NL Yamaha 1-1
2 Maxime Lucas B KTM 6-2
3 Tyla van de Poel NL KTM 4-3
4 Dean Gregoire NL KTM 3-4
5 Dex Kooiker NL Yamaha 2-9
12 Sjevy Klokgieter NL KTM 12-10