Gemert – De vierde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd is goed verlopen voor het Team Youth Pro MX. Op het mooie circuit van Den Dungen wisten Elvis Totney en Dean Gregoire zich op het podium te rijden. In de lichtste klasse werd Elvis met een eerste en tweede plaats opnieuw tweede in het dag klassement. Dean werd met een zesde en tweede plaats ook tweede in het dag klassement van de 65cc Kleine Wielen.

KNMV ONK:
De eerste manche begint Elvis niet lekker aan de wedstrijd maar halverwege de manche weet de Brit de leiding over te nemen. Deze positie geeft de KTM-rijder vervolgens niet meer uit handen en hij wint! Jur van Tuil komt ook in deze klasse uit, hij komt als zestiende over de finish. De tweede manche kan Elvis als vierde aan de wedstrijd beginnen voor Van Mechgelen. In de derde ronde weet Van Mechgelen de leiding over te nemen van Dion Brakke en ook Elvis kan snel voorbij de snelstarter. Elvis probeert de leiding over te nemen maar door een foutje moet hij genoegen nemen met de tweede plaats. Van Mechgelen wint de manche en daarmee ook het dag klassement voor Elvis. Jur weet zich te verbeteren, de crosser uit Wamel komt als vijftiende over de finish. Yuel Karnebeek kwam helaas niet in actie, hij heeft een sleutelbeenblessure en moet voorlopig even rust houden.

In de 65cc komen Sjevy Klokgieter en Dean heel goed uit de start! Sjevy begint als tweede en zijn teamgenoot als vierde. De Helmonder maakt een klein foutje in de eerste ronde waardoor hij plaatsen verliest en als zevende over de finish komt. Dean werkt zich keurig naar voren en in de zesde ronde neemt hij de tweede plaats over. Een foutje zorgt ervoor dat er in de slotfase nog plaatsen verloren gaan en de crosser uit Geldrop komt als zesde over de finish.
De start van de tweede manche verloopt beter voor Dean die toch als derde uit de eerste ronde komt! De positie kan na de wedstrijdlengte nog verbeterd worden en de Alpinestars-geklede crosser komt als tweede over de finish. Sjevy weet deze manche op een achtste plaats af te ronden.

Volgende keer:
Over drie weken gaat het KNMV ONK Jeugd verder in Geldermalsen. Over twee weken wordt de laatste EMX65 North-West wedstrijd verreden op het circuit van Arnhem.