Gemert – In Marum heeft Sjevy Klokgieter goed weten te scoren tijdens de tweede wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd. Op het Groningse circuit wist de Helmonder zevende te worden in het dagklassement! Zijn teamgenoot Dean Gregoire wist de eerste manche zevende te worden maar viel de tweede manche helaas uit met motorpech. De overwinning ging naar Dex Kooiker, hij is ook de nieuwe leider in de tussenstand.

65cc KW:

De eerste manche komt Dean heel goed uit de start en hij begint als derde aan de wedstrijd. Door een schuiver verliest hij in de beginfase van de wedstrijd een aantal plaatsen. De scholier weet zich goed te herstellen maar in de laatste ronde gaat het opnieuw even mis. Hierdoor wordt de 8-jarige crosser ondanks de drie valpartijen nog heel netjes zevende. Dit is voor teamgenoot Sjevy die als achtste aan de wedstrijd is begonnen. De Alpinestars-geklede weet zich even te werken naar de zevende plaats maar in de modder maakt hij een foutje. Hierdoor zakt Sjevy een plekje terug en wordt hij achtste.

De start van de tweede manche is heel goed en Dean komt als tweede uit de startblokken. Er ontstaat een mooi gevecht van drie rijders met naar Dean ook Kooiker en Tyla van de Poel. Aan dit duel komt helaas vroegtijdig een einde wanneer Dean met motorpech naar de kant moet. Voor Sjevy begint deze tweede manche niet goed maar vanaf de elfde plaats komt hij snel opzetten naar de zevende plaats. Later in de wedstrijd kan de Vos Oss KTM-rijder even de zesde plaats in handen nemen maar in de laatste ronde is Maxime Lucas sterker en hij wordt zesde voor Sjevy.