Gemert – Na de twee wedstrijden van het FMI Junior Motocross Championship Zona-Nord werd afgelopen weekend de halve finale verreden. Dit gebeurde op het prachtige circuit van Savignano sul Panaro. Even ten westen van Bologna kwam het kwartet van het Team Youth Pro MX in actie met als doel het plaatsen voor de finale. Dean Gregoire was door het winnen van de titel al zeker van een finaleplaats. Yuel KarnebeekChento van Zoest en Noam Mezzavilla wisten deze zware test goed te doorstaan en kunnen zich ook op gaan maken voor de drie finales.

65cc Debuttanti:
De eerste manche van Yuel verliep niet goed en de KTM-rijder kwam na een schuiver niet verder dan de 22e plaats. Later op de middag wist de crosser uit Enschede zich goed te verbeteren. Dankzij een keurige achtste plaats werd de Alpinestars-geklede crosser nog tiende in het dagklassement op dit mooie maar lastige circuit.

65cc Cadetti:
Chento van Zoest werd 19e terwijl Noam Mezzavilla een 31e plaats liet noteren. Beide crossers hebben zich ook geplaatst voor de later dit seizoen te verrijden finale wedstrijden. Daar zal dan de titel worden vergeven.

85cc Junior:
Op zaterdag was Dean ondanks de geringe tijd op het circuit de snelste in zijn groep. Het spel met concurrentie begon direct en in de beginfase van de kwalificatie lieten zij Dean het tempo bepalen. Dan besluit de KTM-rijder om het twee ronden rustiger aan te doen. De 10-jarige crosser laat een gaatje vallen om deze vervolgens tijdens een vliegende ronde weer goed te maken. Het plan werkt en dat levert de beste tijd in deze groep op.

Na een derde tijd in de warming-up heeft de scholier er duidelijk zin in. De spanning is voelbaar en de eerste start verloopt niet vlekkeloos. Vanuit het middenveld wil Dean proberen zich in de kopgroep te pushen maar hij komt in de problemen en gaat onderuit. Vanaf de laatste plaats werkt de No Fear Energy-gesteunde crosser zich terug naar voren. Hoewel het allemaal een lijn is weet Dean zich heel knap voor voren te werken. Hij kiest nieuwe lijnen waardoor hij zich terug werkt in de top tien. In de slotfase komt het groepje dat knokt om de zevende plaats in beeld. Met de Vos Oss-KTM is de scholier de snelste man op het circuit en hij weet de aansluiting te vinden. In de laatste ronde wordt de negende plaats overgenomen.

Vlak voor de tweede manche is er een wolkbreuk waardoor het circuit spekglad wordt. De start van de tweede manche is beter dan de eerste maar een plekje in de kopgroep zit er niet in. Nipt in de top tien begint de DT1-gesteunde crosser aan de wedstrijd. Dean is gedreven en wil even iets te veel waardoor hij ten val komt. Niet veel later gaat het nogmaals mis, het is een ongelukkige maar harde crash waarna zijn vader ingrijpt. Dean moet de wedstrijd verlaten want over twee weken staat immers al de eerste finale op de kalender.

Dean heeft dit weekend mooie dingen laten zien. Vooral op zaterdag reed hij heel sterk en wist hij gebruik te maken van zijn tegenstanders. De snelste tijd was heel goed en vooral leuk want eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht. Dit is een heel moeilijk en specifiek circuit waar wij veel minder ervaring op hebben. De eerste manche was heel sterk, na de val kwam hij prachtig terug! Ik ben erg trots op zijn rijden. De tweede manche was het rijden niet goed, hij wilde te veel en ik zag dat hij het zwaar had. Daarom besloot ik hem uit de wedstrijd te halen. Dit voor zijn eigen veiligheid, dat hoort er ook bij. Veiligheid is voor mij heel belangrijk.” aldus een tevreden vader Michel Gregoire.