Gemert – In Geldermalsen heeft Kay Karssemakers de KNMV ONK Jeugd gewonnen. De KTM-rijder werd eerste en tweede op het zeer harde circuit naast de snelweg A15. Zijn teamgenoot Luca Kuijpers wist zich ook op het podium te rijden, hij werd keurig derde! Elvis Totney werd vierde in het dagklassement en ook net geen podiumplek voor Kjell Verbruggen die ook vierde werd.

50cc:
De gehele eerste manche van de 50cc-klasse zijn Luca en Elvis met elkaar in duel. De spanning is voelbaar en de teamgenoten sparen elkaar zeker niet! Elvis kan even de vierde plaats in handen krijgen maar Luca komt terug en hij weet later nog de derde plaats te pakken. De kleine maar dappere Brit komt als vijfde over de finish bij MCC Geldermalsen. De tweede manche komt Elvis heel goed uit de start en hij rijdt zelfs even aan de leiding! Door een foutje verliest hij twee plaatsen maar de Vos Oss-rijder is zeer tevreden met de derde plaats. Luca komt nu als vierde over de finish en mag daardoor weer op het podium klimmen, de 8-jarige crosser wordt derde in het dagklassement.

85cc GW:
Wanneer het starthek naar beneden gaat komt Kay heel goed uit de startblokken en hij neemt de leiding! De 14-jarige scholier wordt direct gevolgd door concurrent Kay de Wolf. Deze kan echter alleen maar volgen. Door een valpartij in de beginfase van de wedstrijd besluit de wedstrijdleiding vroegtijdig de rode te geven. Dit gebeurd net nadat de wedstrijd geldig is en Kay wint!
Later op de middag begint Kay als derde aan de wedstrijd maar hij kan zich snel naar de koppositie werken. In de tweede helft van de wedstrijd is er een fel duel met Smulders en beide rijders raken elkaar. Hierdoor verliest de Alpinestars-geklede crosser twee plaatsen. In de slotfase wordt De Wolf echter nog achterhaald en met een tweede plaas in deze manche pakt Kay toch de dagzege.

125cc:
De eerste manche komt Kjell vroeg in de wedstrijd op een derde plaats te rijden maar Boyd van der Voorn is in de tweede helft van de wedstrijd sterker. Van der Voorn wordt derde voor de SX125-rijder. Later op de middag werd Kjell ook als vierde afgevlagd nadat hij even aan de leiding had gereden.

Volgende keer:
De finale van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd wordt volgende week verreden in het Zeeuwse Axel.