Gemert – In Nederland moeten wij helaas nog wachten op het vallen van het starthek maar in Italië wordt gereden. Het Team Youth Pro MX reisde dan ook naar Cremona waar het viertal sterk voor de dag wist te komen. Dean Gregoire en Yuel Karnebeek wisten de overwinningen te pakken. 

Chento van Zoest en Noam Mezzavilla lieten zich ook goed van voren zien op het circuit ten Zuid-Oosten van Milaan. De Italiaanse federatie heeft het land in twee ‘Zones’ verdeeld waar rijders zich plaatsen voor de finales die later in het seizoen worden verreden.

65cc Debuttanti:
In de tijdtraining wist Yuel direct indruk te maken en hij wist de snelste tijd op de klokken te zetten. Vanaf de pole-position laat de crosser uit Enschede er geen twijfel over bestaan. Met twee prachtige overwinningen mag de 8-jarige crosser op de hoogste trede staan. Een goed begin voor de Alpinestars-geklede crosser die het duidelijk naar zijn zin had op het zanderige circuit.

65cc Cadetti:
Hetzelfde geldt voor Chento die het gehele wedstrijd in de kopgroep te vinden was. De 9-jarige crosser weet de eerste manche als vierde over de finish te komen. Later op de middag begint de Limburger goed aan de tweede manche maar de derde plaats verliest hij in de tweede ronden na een schuiver. Vanaf de 24e plaats komt Chento nog terug naar een 21e plaats. Ondanks de mindere tweede manche wordt hij zesde in het dagklassement. Noam doet het met een 14e en 13e plaats goed en de 9-jarige Belg kijkt tevreden terug op deze wedstrijd.

85cc Junior:
Vorig jaar moest Dean het bij de ‘65cc Cadetti’ al opnemen tegen Ricardo Pini. Beide crossers hebben de overstap gemaakt naar de 85cc machine en beide met succes. In de tijdtraining ontlopen deze scholieren elkaar weinig en dat beloofd dus veel goeds voor de wedstrijden. De eerste manche komt Dean heel uit de start maar zijn Vos Oss-KTM komt omhoog hierdoor moet de Brabander even inhouden en dat brengt hem in de eerste bocht in het gedrang. De achtervolging wordt direct ingezet en de eerste ronde wordt op de tweede plaats volbracht. De achterstand op leider Pini wordt steeds kleiner maar de leiding overnemen zit er helaas niet in. De tweede manche verloopt vlekkeloos voor de 10-jarige scholier. Hij komt goed uit de start en weet de leiding in handen te nemen. Vervolgens geeft hij de leiding niet meer uit handen, hij wint daarmee niet alleen de tweede manche maar ook deze wedstrijd.

Volgende keer:
Komend weekend wordt de tweede wedstrijd in ‘Zona Nord’ verreden op het circuit van Albettone. Na de kwalificatie wedstrijden volgen er nog finale wedstrijden waar de Italiaanse titel zal worden vergeven.

Uitslagen Italiaanse Kampioenschap ‘Zona Nord‘: Cremona, I:
Dagklassement 65cc Debuttanti:
1 Yuel Karnebeek NL KTM
2 Pietro Riganti I Yamaha
3 Dion Brakke NL Yamaha
4 Mattia Giovanelli I Yamaha
5 Dominick Maifredi I Husqvarna

Dagklassement 65cc Cadetti:
1 Edoardo Riganti I Yamaha
2 Francesco Assini I GasGas
3 Giovanni Ceccarelli I KTM
4 Luis R. Santeusanio I KTM
5 Omar Guerra I KTM
6 Chento van Zoest NL KTM
13 Noam Mezzavilla B KTM

Dagklassement 85cc Junior:
1 Dean Gregoire NL KTM
2 Ricardo Pini I KTM
3 Dani Heitink NL Husqvarna
4 Nicolo Alvisi I GasGas
5 David Cracco I KTM