Gemert – Na het afgelasten van de eerste wedstrijd voor het KNMV Open Nederlands Kampioenschap in Emmen ging in Mill het kampioenschap wel van start. Het werd een goede start voor het Team Youth Pro MX met een podiumplek voor Elvis Totney! Met een vijfde plaats kwam Noam Mezzevilla ook goed uit de startblokken, Jur van Tuil werd veertiende en Yuel Karnebeek debuteerde met een 25e plaats. Bij de 65cc Kleine Wielen werd Sjevy Klokgieter keurig zevende en Dean Gregoire deed hetzelfde bij de 65cc Grote Wielen.

50cc:
De eerste wedstrijd van het jaar levert altijd wat extra spanning op. Elvis wist deze goed omzetten in pure snelheid en hij weet na een goede start in de eerste ronde de leiding naar zich toe te trekken. Vervolgens kijkt de Brit niet meer om en hij wint met een ruime voorsprong de eerste manche van het seizoen. Teamgenoot Noam heeft in de eerste helft van de wedstrijd de vijfde plaats in handen. Heel even weet hij een plekje winst te boeken maar in de laatste ronde komt Kash van Hamond terug en wordt hij vierde voor onze Belgische crosser. Jur komt als 20e over de finish en debutant Yuel begint zijn wedstrijd carrière met de 27e plaats.

Gedreven als altijd gaat Elvis van start voor de tweede manche maar de beginfase loopt niet zo lekker. Hij komt als zevende uit de eerste ronde en weet halverwege de wedstrijd de tweede plaats over te nemen. Dan maakt hij een klein foutje waardoor Van Mechgelen terug voorbij komt. Deze weet in de laatste ronde nog de leiding te pakken en wint het dagklassement voor Elvis die nu als derde over de finish komt. Noam begint als derde aan de wedstrijd en moet na pittige duels genoegen nemen met de vijfde plaats. Jur heeft het nu beter naar zijn zin en de crosser uit Wamel komt keurig als tiende over de finish. Yuel geniet van elke ronde en komt met een brede glimlach als 25e over de finish.

65cc KW:
In de tijdtraining werd al snel duidelijk dat Sjevy het naar zijn zin had. De KTM-rijder wist een vierde tijd op de klokken te zetten tijdens de tijdtraining! De eerste manche begint de Helmond goed aan de wedstrijd en hij komt als derde uit de eerste bocht. Er ontstaat een groepje van vijf rijders en deze later elkaar niet met rust. In de slotfase maakt de 8-jarige crosser een foutje bij het oprijden van het startterrein. Hij verliest de snelheid op het volgende rechte stuk en daardoor zakt hij terug naar de zesde plaats waar hij ook finisht.
De tweede manche begint Sjevy opnieuw als derde aan de wedstrijd en deze plaats weet hij lang vast te houden tot een achterblijver in de fout gaat. Deze komt precies in het spoor van de scholier die uitwijkt en naast het circuit beland. Een valpartij is het gevolg maar gelukkig kwam Sjevy als dertiende terug in de wedstrijd om vervolgens nog als zevende over de finish te komen!

65GW:
De training verliep niet zo goed voor Dean die daardoor geen beste startpositie had voor de beide manches. De eerste manche begint toch redelijk en voor het volbrengen van de eerste ronde lijkt de crosser uit Geldrop de top tien binnen te komen. In de laatste bocht gaat het echter mis en Dean schuift onderuit. Gelukkig kan hij de weg vervolgen maar er gaan heel veel plaatsen verloren want iedereen zit nog dicht bij elkaar. Met de Vos Oss-KTM blijft Dean knokken en hij weet zich heel knap terug te werken naar de achtste plaats!
In de tweede manche begint de 8-jarige crosser niet zo goed aan de wedstrijd en hij moet hard werken om zich naar voren te rijden. Vanaf de vijftiende plaats werkt hij aan zijn opmars en laat de Alpinestars-geklede crosser mooie dingen zien. De scholier weet nu al zesde over de finish te komen en daarmee wordt hij zevende in het dagklassement.

Volgende keer:
Het KNMV Open Nederlands Kampioenschap gaat op 7 april verder in Veendam. Hetzelfde weekend zal Dean in actie komen tijdens de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap North-West 65cc in Slowakije. Het ONK 65cc gaat verder op 27 april op het circuit van Marum.