Gemert – Onder zonnige omstandigheden heeft Dean Gregoire sterk gepresteerd tijdens de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 65cc North-West. In Slagelse wist de crosser uit Geldrop negende te worden in het dagklassement. De overwinning ging naar Vitezslav Marek, hij won beide manches en is ook de leider in de tussenstand. De top tien van dit kampioenschap mag naar de EMX-finale in Tsjechie!

1e manche:
Op zaterdag heeft de Alpinestars-geklede crosser zich als zevende gekwalificeerd voor de wedstrijden. De start van de eerste manche is niet heel goed maar toch hij net buiten de top tien aan de wedstrijd te beginnen. Even later gaat het echter mis en de Brabander gaat even onderuit. Vanaf de 27e plek kan hij de wedstrijd vervolgen maar er zal hard moeten worden gewerkt! Dat is de scholier wel toevertrouwd en hij stuur zijn Motorex gesmeerde KTM op een mooie wijze terug de punten in. Na drie ronden komt hij de top twintig al binnen om zich vervolgens op te werken naar de veertiende plaats. De inzet wordt dus beloond met zeven punten!

2e manche:
In de tweede manche reageert Dean heel goed wanneer het starthek naar beneden gaat en hij duikt in de top vijf de eerste bocht in. Door een foutje verliest hij vier plaatsen en even later volgt er nog een schuiver. Vanaf de tiende plaats werd de No Fear Energy-gesteunde crosser zich vervolgens heel knap terug om de wedstrijd als zevende te volbrengen! Met de veertiende plaats in de eerste manche wordt Dean nog negende in het dag klassement!

JMS Mol-Balen:
Op de beroemde ‘Keiheuvel’ kwamen Noam Mezzavilla en Sjevy Klokgieter in actie tijdens een JMS wedstrijd. In de lichtste klasse werd Noam beide manches als tweede afgevlagd. Ook in het dag klassement in Mol-Balen werd onze Belg keurig tweede! In de 65cc-klasse wist Sjevy ook tweede te worden in het dag klassement! De 8-jarige crosser werd de eerste manche derde maar later op de middag pakte hij de overwinning.

Volgende wedstrijd:
Op 19 mei gaat het KNMV Open Nederlands Kampioenschap verder in Eersel, een weekend later is de vierde EMX65 wedstrijd in het Duitse Reutlingen!