De eerste wedstrijd van het FMI Italiano Junior Championship is goed verlopen voor Dean Gregoire. De KTM-rijder wist beide manches als tweede over de finish te komen. De overwinning op het prachtige circuit even ten Oosten van Perugia ging naar Nicolo Alvisi die beide manches wist te winnen.

65cc Cadetti:
Op zaterdag wist de Brabander zich als derde te kwalificeren voor de beide manches waarin het echt om de punten zou gaan. De eerste manche begon niet heel lekker en de scholier wist net buiten de top tien uit de eerste ronde te komen. Gelukkig wist de Team Youth Pro MX-rijder zich snel te verbeteren en werkte hij zich snel naar voren. Aangekomen op de tweede plaats was de achterstand op de leider behoorlijk maar de Alpinestars-geklede crosser gaf niet op en wist de achterstand weg te werken. De laatste ronde was bijzonder spannend maar met 0,5 seconden verschil ging het maximale aantal punten naar Alvisi voor Dean.

De start van de tweede manche was beter en de 10-jarige crosser komt als tweede uit de eerste bocht. Leider Alvisi bepaald het tempo en Dean weet te volgen maar aanvallen zit er niet in. De overige rijders worden op achterstand gezet en dan probeert Dean het tempo te verhogen maar een foutje zorgt voor een kleine schuiver. Alvisi is gevlogen en Dean komt opnieuw als tweede over de finish.

Uitslagen Italiaans Kampioenschap 65cc Cadetti: Esanatoglia, I:
1e Manche
1 Nicolo Alvisi I KTM
2 Dean Gregoire NL KTM
3 Ricardo Pini I KTM
4 David Cracco I KTM
5 Andrea Uccellini I Husqvarna

2e Manche
1 Nicolo Alvisi I KTM
2 Dean Gregoire NL KTM
3 Andrea Uccellini I Husqvarna
4 Ricardo Pini I KTM
5 David Cracco I KTM

Dagklassement:
1 Nicolo Alvisi I KTM 1-1
2 Dean Gregoire NL KTM 2-2
3 Ricardo Pini I KTM 3-4
4 Andrea Uccellini I Husqvarna 5-3
5 David Cracco I KTM 4-5

Tussenstand na 1 wedstrijd:
1 Nicolo Alvisi I KTM 240
2 Dean Gregoire NL KTM 200
3 Ricardo Pini I KTM 145
4 Andrea Uccellini I Husqvar