Totney en Van Tuil op het podium.

Gemert – Op het circuit van Reutlingen heeft Dean Gregoire goed weten te scoren tijdens de vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 65cc North-West. De scholier werd zesde in het dag klassement en pakt daarmee zijn beste notering in dit ‘kampioenschap’ onderweg naar de EMX finale in Loket. De overwinning tijdens deze Duitse wedstrijd ging naar Vitezslav Marek die beide manches op zijn naam wist te schrijven. De Team Youth Pro MX-rijder bezet de achtste plaats in de tussenstand met nog een wedstrijd te rijden!

EMX65:
In het EMX65 is Europa in vier zones verdeeld voor crossers die in hun eigen regio wedstrijden rijden om zich te plaatsen voor de grote finale. De beste tien rijders per zone gaan eind juli met elkaar de strijd aan tijdens de Grand Prix van Tsjechie. Op het circuit van Loket zijn dan de grote GP-teams aanwezig en daar wordt de titel en misschien wel een mooie toekomst vergeven! Dean voelt zich goed tijdens de wedstrijd in Reutlingen waar hij zich als dertiende kwalificeert voor de wedstrijden op zondagmiddag. De eerste manche begint Dean buiten de top tien aan de wedstrijd maar hij werkt zich snel te top tien binnen. De gehele wedstrijd heeft de Alpinestars-geklede crosser de negende plaats in handen en deze komt nooit in gevaar. De tweede manche is de start veel beter en de crosser uit Geldrop komt als zevende uit de start. In de eerste ronde kan hij de zesde plaats in overnemen en ook nu geeft Dean deze niet meer af! Kortom een goed weekend voor de 8-jarige crosser die terug mag kijken op een sterke EMX wedstrijd waarin hij hetzelfde aantal punten scoort als de crosser op de vijfde plaats.

50cc:
Op het circuit van Halle kwam Elvis Totney in actie tijdens een wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 50cc. De Brit is tijdens de tijdtraining nipt langzamer dan Torre van Mechgelen maar de eerste manche wordt gewonnen door de Youth Pro MX-rijder. Achter Van Mechgelen komt Elvis uit de eerste ronde maar in de derde ronden neemt hij de leiding over om deze niet meer uit handen te geven. De tweede manche komt Elvis als derde uit de start maar hij weet zich vervolgens op te werken naar de leiding! In de tweede ronden gaat het echter mis en Elvis gaat onderuit waardoor hij terug zakt naar de vierde plaats. In zijn gedrevenheid gaat Elvis nogmaals onderuit en dat zorgt ervoor dat er nog een plek verloren gaat. Gelukkig wordt deze fout in de slotfase nog goed gemaakt en Elvis komt nog als vierde over de finish en daarmee wordt hij tweede in het dag klassement.
In Wanssum komt Jur van Tuil in actie tijdens het ProX MON Nederlands Kampioenschap 50cc en daar scoort de KTM-rijder goed. Met een derde en vierde plaats wordt Jur keurig derde in het dag klassement.

Volgende wedstrijd:
Het KNMV ONK gaat komende zaterdag verder op het circuit van Den Dungen. De volgende EMX wedstrijd is op 15-16 juni in Arnhem!