Gemert – Na de goed verlopen eerste wedstrijd ging het FMI Junior Motocross Championship Zona-Nord verder op het circuit van Lovolo. Dit circuit is bijzonder mooi maar ook erg moeilijk! Het kwartet van het Team Youth Pro MX wist goed voor de dag te komen en allemaal wisten ze zich zonder problemen de plaatsen voor de halve finale van dit kampioenschap. Dean Gregoire wist zelf de titel in deze regio te pakken en Yuel Karnebeek werd tweede. Noam Mezzavilla werd in Lovolo 17e nipt voor zijn teamgenoot  Chento van Zoest.

65cc Debuttanti:
Yuel kwam als leider naar deze wedstrijd na zijn twee overwinningen vorige week. Dit circuit is helemaal anders en dat vraagt wat extra tijd. In de tijdtraining wist de KTM-rijder de tiende tijd op de klokken maar in de eerste manche wist de crosser uit Enschede zich goed te herpakken. De eerste manche werd Yuel keurig vijfde en later op de middag was hij onderweg naar de derde plaats Een schuiver gooide echter roet in het eten. Yuel is niet heel groot en wanneer de motor ook nog tegen een helling ligt maar het dat niet gemakkelijker. Er ging veel plaatsen verloren maar gelukkig werd er nog een tiende plaats gescoord. Hierdoor werd Yuel tweede in dit kampioenschap maar hij kijkt vooral terug op leerzame weken!

65cc Cadetti:
Met een 19e en 15e plaats kwam Noam goed voor de dag. De 9-jarige Belg werd zeventiende in het dagklassement nipt voor Chento. De Limburger kwam de eerste manche niet aan de finish vermoedelijk door een steen tussen de ketting. De tweede manche scoorde de KTM-rijder een tiende plaats waarmee hij dus achttiende werd. Na twee wedstrijden eindigt hij als negende in ‘Zona-Nord’.

85cc Junior:
In de tijdtraining zat het Dean niet mee met valpartij en botsingen. Hierdoor plaatste de 10-jarige crosser zich als zevende voor de wedstrijden. De start van de eerste manche is goed en de Alpinestars-geklede crosser komt als derde uit de eerste bocht. Dan komt Pini opzetten en hij passeert Dean die vervolgens wil aanpikken. De Youth Pro MX-rijder is te gretig en komt op een besproeit stuk waardoor hij onderuit schuift. De motor lag ongelukkig waardoor het even wat tijd kostte om de Haan wielen met Dunlop banden weet op de grond te krijgen. Dean kan gelukkig verder en komt deze manche als zesde over de finish. De tweede manche begint iets minder en in het gedrang wordt Dean naar buiten gedrukt.

Ondanks dit lukt het de No Fear Energy-gesteunde crosser om als vierde uit de eerste ronde te komen. Dan gaat derde man Pini onderuit en die vecht samen met Dean om de titel in ‘Zona Nord’. Deze geeft zich echter niet gewonnen en komt later in de wedstrijd terug aan het achterwiel van Dean. Er ontstaat een bikkelhard gevecht want Pini laat diverse keren per ronde zijn voorspatbord zien. Dean laat de derde plaats echter niet los en daarmee verzekerd hij zich dan de Noord-Italiaanse 85cc junior-titel. ‘’De wedstrijd in Lovolo was zeer moeilijk voor mij. Het was hard werken om mezelf keer op keer te verbeteren. Ik heb het voor elkaar gekregen om kampioen te worden en daar ben ik super blij mee.’’ aldus Dean direct na het podium. 

Volgende keer:
De halve finale voor het Italiaanse Jeugd Kampioenschap wordt op 5-6 juni verreden, dan komen de crosser in actie op het circuit van Savignano sul Panaro, even ten Westen van Bologna.