Totney en Klokgieter pakken een dagzege!

Gemert – De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 65cc North-West is heel goed verlopen voor Dean Gregoire. De Youth Pro MX-rijder werd keurige zevende in Slowakije! Op het circuit van Velke Uhere wist de Brabander onder zeer modderige omstandigheden als achtste en negende over de finish te komen. Een bijzonder prestatie want de KTM-rijder is nog maar 8 jaar oud en hij moet het opnemen tegens jongens van 12 jaar oud! In Veendam wist Elvis Totney de eer van het team hoog te houden, hij wist de tweede KNMV ONK 50cc op zijn naam te schrijven. Tijdens de MON-DAMCV wedstrijd in Overloon mocht Sjevy Klokgieter op de hoogte trede van het podium klimmen. De Alpinestars-geklede crosser werd tweede en eerste waarmee hij de dagzege wist te pakken.

Dean Gregoire

Op zaterdag moest er gekwalificeerd worden maar zo mooi als de weersomstandigheden het weekend in Nederland waren zo slechts waren ze in Slowakije. Er werd getraind op de zaterdagmorgen maar later greep de wedstrijdleiding in en werden de kwalificaties verzet naar zondagochtend.. Ondanks de moeilijke omstandigheden voelde Dean zich goed op het zware circuit. De eerste manche is de start van de crosser uit Geldrop niet goed maar hij werkt zich heel knap naar voren. Hij ontdekt nieuwe rijlijnen en komt op een achtste plaats over de finish.

De tweede manche is de start beter en hij rijdt de gehele wedstrijd in de top tien. Door een goed tempo te blijven rijden werkt Dean zich op naar de zevende plaats om even later een kleine schuiver te maken. De wedstrijd wordt vanaf de elfde plek vervolgd op om vervolgens weer terug te komen naar de achtste plaats. Deze lijkt voor Dean te gaan worden maar in de laatste bocht is daar Dex Kooiker. Deze gooit alle remmen los en weet na contact de achtste plaats nog over te nemen. Dean wordt negende en daarmee wordt hij zevende in het dag klassement.

Sjevy Klokgieter

De eerste manche in Overloon verliep niet vlekkeloos voor Sjevy Klokgieter. In de eerste ronde remde hij zijn motor over stil waardoor hij in de achtervolging moest. De gedreven Helmonder wist zich nog keurig terug te knokken naar de tweede plaats. Later op de middag is de start beter en Sjevy komt als tweede uit de start. Er ontstaat een mooie gevecht om de leiding die de Youth Pro MX-rijder naar zich toe weet te trekken. Vervolgens weet hij afstand te nemen en de wedstrijd met tien seconden voorsprong te winnen. Daarbij wist Sjevy dus ook nog het dag klassement!

50cc

In Veendam werd de tweede wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 50cc verreden. Tijdens de eerste wedstrijd twee weken geleden in Mill wist Elvis heel goed te scoren met een tweede plaats. In het hoge Noorden deed de Brit het nog beter, met een eerste en tweede plaats won hij het dag klassement. In de eerste manche komt Elvis als tweede uit de start maar hij neemt in de eerste ronde de leiding over en geeft deze niet meer uit handen. De tweede manche is de start minder goed. Van buiten de top tien komt hij snel naar de tweede plaats maar leider Van Mechgelen laat zich niet meer achterhalen. Met een eerste en tweede plaats wint Elvis het dag klassement! Noam Mezzevilla (5-9) weet goed te scoren en Jur van Tuil (10-8) komt ook beide manches in de top tien over de finish. In zijn tweede wedstrijd wilde Yuel Karnebeek de beide manches goed uit rijden en dat lukte! Met een 23e en 29e plaats reisde hij tevreden terug naar huis.